keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Bailamama



Nainen: oletko jo kokeillut uutta Bailamama-tuntiamme?



Kuntomaailmassa on tänä syksynä alkanut uusi viikkotunti, johon pääsee tutustumaan niin Torikeskuksessa kuin Ahjokeskuksessakin.

Bailamama Women -tunti sopii kaikille naisille. Se on helppo, mutta mielenkiintoinen ryhmäliikuntatunti, jossa keskitytään kehon monipuoliseen vahvistamiseen ja huoltamiseen, mutta jossa erityishuomiota annetaan lantionpohjan lihaksistolle. Tunti alkaa lempeällä kehon herättelyllä, jatkuu sykettä kohottavien alkulämmittelybiisien kautta Balance-osioon, jossa harjoitetaan keskivartalon hallintaa ja tasapainoa. Slow-osio on Bailamama-tunnin lihaskunto-osio, joka vietetään lattialla kehoa monipuolisesti vahvistaen. Erityisesti osiossa keskitytään naisille tärkeisiin lantionpohjan lihaksiin, joiden treenaamisella on paitsi virtsankarkailua ehkäisevä, niin myös elämänlaatua monipuolisesti parantava vaikutus. Tunti huipentuu loppulämmön hakuun hauskan tanssillisessa Bailaringissä, ja lopuksi keholle suodaan pitkät ja rentouttavat venytykset.

Kokonaan suomalaisen konseptitunnin ovat kehittäneet fysioterapeutti Maija Kiljunen ja kätilö Emilia Ek-Huuhka, jotka ovat pitkään ohjanneet myös ryhmäliikuntatunteja, mutta ovat töissään huomanneet eri-ikäisten naisten lantionpohjan lihaksiston treenaustarpeen. Usein naiset tietävät, että lantionpohjaa olisi syytä harjoittaa, erityisesti iän karttuessa ja / tai synnytykseen valmistautuessa ja sen jälkeen. Mutta yksin kotona harjoitteleminen unohtuu helposti, ja elämässä tuntuu olevan paljon tärkeämpiäkin asioita. Usein lantionpohjan treenauksen tarpeeseen herätäänkin vasta, kun lihaksisto pettää syystä tai toisesta. Säännöllisellä harjoittelulla voidaan lihaksiston kunto kuitenkin pitää hyvin yllä iästä ja elämäntilanteesta riippumatta. Bailamama-tunnilla lantionpohjalihasten treeni hoituu kuin huomaamatta osana hauskaa liikuntatuntia. Kun lihaksia treenaa säännöllisesti, ei tarvitse herätä lihasten ensiapuvahvistamiseen vasta siinä vaiheessa, kun vahvistuksen tarve on tullut arjessa esille.



Katso pieni videopätkä Bailamamasta täältä.


Kuntomaailmassa Bailamama-tunteja ohjaavat allekirjoittanut Anne, sekä Annika. Bailamama Women -tuntia on tarjolla kolmena päivänä viikossa; 
tiistaisin Torikeskuksessa klo 9.30-10.25 (Annen tunti)
keskiviikkoisin Torikeskuksessa klo 18.20-19.15 (Annikan tunti) ja
torstaisin Ahjokeskuksessa klo 18.50-19.45 (Anne ja Annika vuorottelevat noin 3 viikon jaksoissa)

Lisäksi Leena Rihto pitää perjantaisin marraskuun toiseen päivään saakka viiden viikon jakson Bailamama Feelings -tuntia Torikeskuksen Vivianissa klo 18.30-19.25. Feelings -tunti on suunnattu erityisesti raskaana oleville ja raskaudesta palautuville naisille. Tunti on kulultaan samantyyppinen kuin Women -tuntikin, mutta keskittyy raskauteen, synnytykseen ja synnytysvalmennukseen, sekä raskaudesta palautumiseen. Tunnilla otetaan raskauden ajan haasteet hyvin huomioon; esimerkiksi lihaskunto-osuus on suunniteltu niin, että samassa asennossa ei pysytä liian pitkään kerrallaan, jotta vatsan alueen verenkierto saa kulkea rauhassa ja liikkeet tehdään asennoissa, joihin suurenkin vatsan kanssa pääsee helposti.

Tunneilla, niin Feelings- kuin Women-tunnillakin, on tärkeää saada ja ottaa vastaan lupa olla oma itsensä ja kuunnella kehoaan. Kaikkien ei tarvitse istua samaan muottiin, vaan itseään saa toteuttaa juuri sellaisena kuin on, nauttia hyvästä seurasta, mainiosta tunnelmasta, tehokkaasta treenistä ja mukaansatempaavista rytmeistä!

Tervetuloa kasvavaan ja iloiseen Bailamama -joukkoon!

Anne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti