maanantai 28. toukokuuta 2012

Pilates ja ohjaajamme Marin haastattelu


Moikka!

Tällä kertaa näppäimistöllä naputtelee taas Kirsi. Kävin vierailemassa ohjaajamme Mari Kallioisen Pilates-tunnilla ja haastattelin Maria tunnin päätteeksi.

Tässä Marin haastattelu:

  1. Miten olet päätynyt ryhmäliikuntaohjaajaksi?
Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja opintojeni alussa osallistuin FAF:n ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutukseen, ja siitä se kaikki alkoi. Olen käynyt lähes koko aikuisikäni erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, ja liikunta on aina ollut tärkeä osa elämäntapaani. Näin saan yhdistää liikunnan ja työn, josta nautin.

  1. Millaisia tunteja ohjaat?
Tällä hetkellä ohjaan Les Mills BODYPUMPia, Les Mills BODYCOMBATia, IISEE sisäpyöräilyä, Pilatesta sekä perinteisiä lattiatunteja.

  1. Pilates on yksi lajisi. Miten innostuit Pilateksesta?
Olen harrastanut Pilatesta noin 6 vuotta, ja tietoisuus syvienlihasten hallinnasta ja aktivoinnista suhteessa terveeseen kehoon selkeytyi opintojen aikana. Sain mahdollisuuden syventää ammatillista osaamistani lisäkoulutuksen (Physio Pilates) muodossa ja sen jälkeen Pilates on vienyt mukanaan! =)  

  1. Miten kuvailisit Pilates-harjoitusta ensikertalaiselle?
Pilateksen alkuperäisen luojan Joseph Pilates kuvaa sitä erittäin hyvin seuraavasti:
Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehon keskustan hallintaan, ja vahvistaa kehon syviä tukilihaksia. Pilates-menetelmä sopii niin tavalliselle liikkujalle kuin urheilijallekin. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilates-liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, kehon keskustan käyttö, tarkkuus, liikkeen virtaavuus ja syvähengitys.”

Mari talvilomalla Italiassa.
  
  1. Kenelle Pilates soveltuu?
Kaikille! =) Pilates on oikein tehtynä turvallinen ja tehokas kehonhallintamenetelmä.

  1. Mikä on parasta Pilateksen ohjaamisessa?
Erilaisuus suhteessa muihin ohjaamiini tunteihin. Ryhmäliikuntamuotona Pilates on rauhallinen kokonaisuus, omaan kehoon tutustumista ja jatkuvaa uuden oppimista. Tässä koen ohjaajan roolin opettaa ja auttaa asiakasta ymmärtämään omaa kehoaan entistä paremmin. Ohjaan itse paljon ”käsilläni”, kierrän tunnin aikana jokaisen asiakkaan luona ja pyrin antamaan aina jotain lisää tietoa, jotta asiakas pystyy etenemään omassa Pilates-harjoittelussaan.

  1. Mikä puolestaan on haasteellisinta Pilateksen ohjaamisessa?
Tällä hetkellä tunneillani käy ensikertalaisia sekä jo pitkään Pilatesta harrastaneita, ja tämä asettaa tunnille oman haasteensa. Haluan, että jokainen asiakas saa tunnista sen, minkä on asettanut tavoitteekseen.

  1. Millaisia terveisiä haluat lähettää blogin lukijoille?
Jos olet joskus harkinnut Pilateksen kokeilemista – TEE SE! Se on palvelus itsellesi. Jos Pilates vie sinut mukanaan, saat siitä itsellesi ihanan uuden liikuntamuodon, ja tavan jolla voit hoitaa kehoasi!

Kiitos Marille haastattelusta! :)

Lisää Pilateksesta voit lukea omasta blogistani täältä.

Terveisin, Kirsi

2 kommenttia:

  1. Minäkin voin suositella Marin (ja toki muidenkin) pilatestunteja täydestä sydämestä :) <3

    VastaaPoista