maanantai 14. toukokuuta 2012

Bloggaajaesittely: Tanssiinan Anne

Heipä!

Olen Turpeisen Anne, tai Anne-Marika, yksi Kuntomaailman "veteraanituntiohjaajista". Tulin Kuntomaailmaan lattariohjaajaksi vuonna 2003 (silloin ei Ahjokeskusta vielä ollutkaan, vaan Vivianin lisäksi toinen piste Kuntomaailmalla oli Kauppakadun Kauppakulman yläkerrassa), enkä ollut päivääkään tehnyt kuntokeskustyötä saati ikinä ohjannut jumppaa, vanhana tanssijana. Siitä asti olen kuitenkin hissukseen enenevissä määrin ohjaillut iloksenne kaikenlaista maan ja taivaan väliltä, opiskellen uusia ohjattavia matkan varrella. Tällä hetkellä, näin kevätlukukaudella, vakkarituntinani on Vivianissa torstaiaamun seniorimuokkaus, ja vaihtuvana ohjaajana toimin myös lauantain kiinteytystunnilla. Tuurailemassa olen käynyt myös pilatesta, jättistä ja joogaa kevään aikana. Kesälukkariin luvassa onkin jättipallojumppaa ja kiinteytystä minun ohjauksessani. Kesäkisaa varten saapi pisteet tulla poimimaan hauskasti pomputellen alkuperäismusiikin tahdittamana!

Olen koulutukseltani nykytanssija, tai tanssitaiteen kandidaatti tarkemmin ottaen, ja päivätyökseni luotsaan tällä hetkellä Tanssiina -nimistä tanssitarvikeliikettä Yliopistonkadun yläpäässä. Koulutukseeni on kuulunut paljon eri tanssinlajien lisäksi myös tanssia tukevia liikuntamuotoja, siksipä jooga, pilates, feldenkreis ja t'ai chi ovat yhtä tuttuja kuin afro ja flamencokin, ja niitä ilokseni ohjaan. 


Anne Amsterdamissa.
Linkki pienen puotini Tanssiinan sivuille löytyy tuosta blogitekstin oikealta puolelta sivupalkista. Tervetuloa tutustumaan puotiin myös ihan paikanpäälle, Kuntomaailman ovikortilla saapi muuten Tanssiinan valikoimasta -10% alennusta. Erityisesti Tanssiinasta voit kuntoilua varten löytää treenivaatteiden ja -trikoiden lisäksi myös vaikkapa ergonomiset tanssilenkkarit zumbaan ja muille tanssillisille tunneille, sekä suojaavia ja pitäviä puolitossuja joogaan, pilatekseen ja venyttelyyn.

Pieneen perheeseeni kuuluu itseni lisäksi myös muusikkomies Esko, ja Vertti-poikanen, jonka kasvua onkin Kuntomaailman väki taivastellut jo kohta kuusi vuotta. Yhdessä perheenä harrastamme perheparkouria, ja itse nautiskelen kaikenlaisesta tanssista niin oman Barca de Vidrio -ryhmäni kanssa kuin ihan vaikka viikkotunneilla käyden. Torstaisin olen ottanut tavaksi jäädä Vivianin seniorimuokkauksesta Kirsin kiinteytystunnille, siitä ehtii vielä mukavasti avaamaan omaa puotia ja saa perustreeniä omalle keholle. Asustamme perheeni kanssa Vaajakoskella vanhassa rintamamiestalossa, ja sen pihapiirin hoitamisessa ulkoilu- ja kuntoilupisteet saa kyllä ihan kiitettävästi myös kasaan. Harrastuksiini kuuluu myös intohimoinen käsitöiden puuhaus, erityisesti neulominen ja ompelu ovat ihanaa vastapainoa sekä aivoja haastavalle puodin pyöritykselle, että kehoa haastavalle liikunnalle.

Liikkuessani minulle on tärkeää hyvä olo ja kehon ergonomia. Eri ihmiset kaipaavat toki liikkumiseltaan erilaisia asioita, mutta minulle tärkeitä ominaisuuksia hyvässä liikunnassa ovat kehon tuntemus, oman kehon äärilaitojen ja täyden liikelaajuuden, omien liikkeellisten rajojen, tasapainon ja kannatuksen löytäminen. Lihaskuntoa ja aerobista kestävyyttä saa olla tarpeeksi, jotta kehon kannatteleminen ja siinä liikkuminen on helppoa, mutta ei liikaa, jottei liikkuvuus kärsi. Liikunnassa ja liikkeessä minulle olennaista on hyvä ja energinen olo, ja hyvällä ja mielenkiintoisella musiikilla on liikkeeseen usein oikein suotuisa vaikutus, ellei jopa innostava. Siksipä minun tunneillani ei valmiiksi miksattua jumpsutusmusiikkia usein kuulekaan (jos koskaan), vaikka sellaisen käyttö toki helpottaisi tunnin suunnittelua ja syketason tarkkailemista. Alkuperäismusiikeilla siis mennään, ja useasti tunneille yritän löytää musiikkeja mahdollisimman monipuolisesti eri genreistä ja vuosikymmeniltä, jotta mahdollisimman moni löytäisi tunnilta jotain itseään inspiroivaa.

Tervetuloa siis mukaan kevään, ja kohta kesäksi vaihtuvan lukkarin tunneille! Kesäkisaankin pääsee vielä mukavasti mukaan, joten ota haaste vastaan ja hyppää kesäkelkkaan, elokuussa juhlitaan sitten koko kesäkisaväen kanssa kesän hienoja saavutuksia!

T: Anne

2 kommenttia:

  1. Millon kesän lukkari ilmestyy? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesälukkari tulee voimaan 28.5. eli heti viikonlopun jälkeen, ja Kuntomaailman nettisivuilla sekä ainakin Vivianin vastaanoton seinällä se on jo printattunakin. Torstaina kävin pitämässä omat tuntini Torikeskuksessa, ja silloin ei vielä niitä mukaan otettavia pahvisia versioita ollut tullut, mutta toivottavasti nekin ilmaantuvat jo ainakin heti kesälukkarin alkuun ensi viikolle. Netistä näkee siis jo!

      Poista