maanantai 24. syyskuuta 2012

Fiiliksiä Les Mills -lanseerauspäivästä

Les Mills on uusiseelantilainen yritys, jonka tunteja löytyy jo yli 80 maasta ja yli 13 000 salilta. Joka viikko inspiroiville Les Mills -tunneille osallistuu noin 6 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Kuntomaailma on yksi Les Mills -tunteja tarjoava sali. Kaikki Les Mills -tunteja ohjaavat ohjaajamme ovat suorittaneet tarvittavan koulutuksen ja lisenssin kyseiseen "lajiin".

Les Millsin ohjelmat vaihtuvat 3 kuukauden välein ja nyt oli aika taas perinteisten "ohjelman vaihto -viikkojen". :) La 22.9. rykäistiinkin uudet BODYCOMBAT™, BODYPUMP™ ja BODYBALANCE™ -reenit. Sali oli täynnä innokkaita taistelijoita, voimanaisia ja balansoitujia. Tunnelma oli todella mahtava ja hiki lensi. Enemmän kuvia tapahtumasta voit tsekata osoitteesta https://www.facebook.com/Kuntomaailma

Kuntomaailmassa pääset myös SH´BAM™ -tunneille tanssahtelemaan ja pitämään hauskaa! Poikkeuksellisesti uusi ohjelma vaihtuu vasta lokakuussa, sillä olemme vasta saaneet
sen ohjelmistoomme.                                                             Energiset taistelijamme Jenny (takana), Karo ja Mari K.

                                                                                                                          Pakaroille kyytiä!


                                                                                                                   Stay With The Fight! 


                                                                                                                               BodyPump

                                                                                   Team Niina ja Karo

                                                                                      Ja tanko nousee!


                                                                                Vatsarutistukset on kivoja! :)


                                                                                                                            BodyBalance

                                                                            Soturi-asennossa jalkoihin voimaa

                                                                                        Liikkuvuutta

                                                                         Keholle tasapainoa ja mielelle rauhaa

Näillä mennään sitten joulukuuhun saakka! :) Nähdään tunneilla!

- Niina

 

torstai 20. syyskuuta 2012

Kaverit mukaan liikkumaan! :)Heippa!

Nyt on loistava mahdollisuus ottaa kaveri mukaan liikkumaan Kuntomaailmaan! Nappaa vastaanotostamme mukaan kaveripassi, jolla kaverisi pääsee kanssasi liikkumaan veloituksetta 12.9.-30.9. välisenä aikana. Passi palautetaan vastaanottoomme ensimmäisen liikkumiskerran yhteydessä. Liikunnan iloa! :)

Terkuin, Kuntomaailman väki

PS. Tänä viikonloppuna tapahtuu! Lauantaina 22.9. meillä on kuntotestauspäivä Ahjokeskuksen toimipisteessä ja Les Mills –ryhmäliikuntatuntien uusien ohjelmien lanseerauspäivä Torikeskuksen toimipisteessä. Lisätietoja www-sivuiltamme. Tervetuloa!

torstai 13. syyskuuta 2012

Les Mills -tuntien uusien ohjelmien lanseerauspäivä la 22.9.2012Kia ora!


Les Millsin ohjelmat vaihtuvat kolmen kuukauden välein. Jälleen on tullut aika hyvästellä vanhat ohjelmat ja toivottaa uudet tervetulleiksi. Tänä syksynä Kuntomaailmassa se tehdään tyylillä! 

Tervetuloa siis osallistumaan syksyn Les Mills -tuntien lanseeraustapahtumaan lauantaina 22.9. Kuntomaailmaan, Naisten kuntokeskus Vivianiin, Torikeskukseen! 

Päivän ohjelma korvaa normaalin lauantain lukujärjestyksen ja on seuraava: 

klo 10.30 BODYCOMBAT® nro 53 (Karo ja Mari K.)


klo 11.30 BODYPUMP® nro 83 (Karo ja Niina)


klo 12.30 BODYBALANCE® nro 58 (Niina)

Tätä et halua missata. Welcome to the front line! 

Terkuin, Niina, Karo ja Mari

 

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Bloggaajaesittelyssä NiinaHeippa!

Olen Sinisillan Niina ja ohjailen Kuntomaailmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Nyt syksyn lukkarissa pyöritän BODYPUMP®ia, Bodybalance®a sekä IISEE –spinningtuntia. Lisäksi toimimme ystäväni Heinosen Viivin kanssa tällä hetkellä tuntiohjaajien edustajina varmistaaksemme toimivan viestinnän johdon ja ohjaajien välillä. Näin Kuntomaailma kehittää jatkuvasti omaa toimintaansa. Työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyys on meille erittäin tärkeää!
Opiskelen viimeistä vuottani Jyväskylän yliopistossa, kovasti yritän keväällä valmistua luokanopettajaksi. Sivuaineenani olen opiskellut liikuntakasvatusta sekä erityispedagogiikkaa. Tuskin kuitenkaan koskaan haluan luopua ryhmäliikunnan ohjaamisesta, kyllä se on vienyt niin mukanaan. ;) 

Urheilullinen taustani koostuu taitoluistelusta, telinevoimistelusta ja tanssista. Ohjaamisen olen aloittanut vuonna 2005 lasten tanssillisten tuntien ohjaajana, josta pikkuhiljaa siirryin aikuisten ryhmäliikuntatuntien pariin. Ryhmäliikunnassa parasta on musiikin tahtiin liikkuminen sekä yhdessä tekeminen, ryhmästä saatava tsemppi. We are one tribe. ;) Musiikki näyttelee minulle hyvin tärkeää osaa tunneillani, siitä saa valtavasti energiaa. Ohjaajana minulle on tärkeää ohjeistaa asiakkaitani turvalliseen ja tehokkuutta lisäävään tekniikkaan, mutta myös säilyttää tietynlaisen rentouden ja tekemisen ilon.  Reenaaminen saa olla kivaa! :)

Tykkään kehittää itseäni erilaisissa koulutuksissa sekä asiakkailta saamani palautteen avulla. Jälkimmäistä pidänkin suuresti arvossa, joten rohkeasti vaan juttusille! :)
 
Kuntomaailmassa ehdottomasti parasta on aivan mahtavat kollegat ja asiakkaat. Meillä onkin mielestäni poikkeuksellisen hyvä ryhmähenki ja fiilis. Ja odottakaapas vaan niitä uusia tiloja! :)


Ihanaa syksyn alkua kaikille, nähdään tunneilla! 

- Niina

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Testaa fyysinen kuntosi! - Saat vinkkejä oman kunnon kohottamiseen!Missä kunnossa olet?

  • Puuskututtaako portaissa? Onko vika huonossa kestävyyskunnossa vai heikoissa reisilihaksissa?
  • Mietitkö, millaisella sykkeellä kannattaa kirmata lenkkipolulla?
  • Kivistääkö selkää? Ovatko selkä- ja vatsalihaksesi tasapainossa keskenään?
  • Painuuko ryhti kasaan? Onko vika kireissä vai heikoissa lihaksissa?

Jos mietit jotain näistä kysymyksistä, voit saada vastauksen testaamalla kuntoasi. Kuntotestit ovat hyvä keino seurata omaa terveyttä ja kunnon kehittymistä. Testitulosten perusteella voidaan asettaa tavoitteet harjoitteluun, tehdä konkreettinen kuntoilusuunnitelma, ja seurata harjoittelun onnistumista. Kuntotestaus voi antaa sysäyksen liikuntaharrastuksen aloittamiselle, ja toisaalta tärkeää tietoa jo paljon kuntoileville. Kuntotestaus palvelee siis niin sohvaperunoita kuin huippu-urheilijoitakin.

Mitä on hyvä terveyskunto?

Hyvä fyysinen kunto on merkittävä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Hyvä terveyskunto käsittää erilaisia kunnon osa-alueita, joita ovat hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto eli aerobinen kunto, tuki- ja liikuntaelimistön kunto (lihaskunto ja liikkuvuus), motorinen kunto (tasapaino ja ketteryys), sekä kehon koostumus. Näitä kunnon osa-alueita erilaisin testein, jotka soveltuvat eri-ikäisille ja erikuntoisille. 

Kuntomaailma järjestää syksyn aikana kuntotestauspäiviä! Avaa kuva isompana täältä, niin näet aikataulut, ym.

Kuntotestauspäivinä kartoitamme fyysistä kuntoa seuraavin testein:

Aerobisen kunnon testaus: 2 km kävelytesti 

 

Kävelytesti on kestävyyskuntoa mittaava testi. Aerobinen kunto, eli kestävyys tarkoittaa kykyä selvitä jokapäiväisistä työhön ja vapaa-ajan harrastuksiin liittyvistä toiminnoista kohtuuttomasti väsymättä. Aerobisella kunnolla on hyvin vahva yhteys terveyteen. Testissä kävellään kahden kilometrin matka mahdollisimman ripeästi. Testi antaa tärkeää tietoa yleiskunnosta, ja testin perusteella annetaan ohjeistus siitä, miten aerobista kuntoa kannatta kohottaa. Kunnon kehittymistä voi seurata uusimalla testin säännöllisin väliajoin. 

 

Tuki- ja liikuntaelimistön kuntotestit

 

Tuki- ja liikuntaelimistön kunto käsittää lihasvoiman, lihaskestävyyden ja notkeuden. Motorinen kunto puolestaan kertoo kehon tasapainosta. Hyvä lihaskunto ja motorinen kunto ylläpitävät hyvää ryhtiä ja edesauttavat tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen ehkäisyssä. Testaamme tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa lihaskunto- ja liikkuvuustesteillä, sekä tasapainotestillä. 

Kehonkoostumus


Mittaamme kehonkoostumista ammattikäyttöön tarkoitetulla Tanita-kehonkoostumusanalysaattorilla, sekä vyötärönympärysmittauksella. Kehonkoostumusmittaus kertoo mm. tarkan kehonpainon, painoindeksin, perusaineenvaihdunnan, rasvaprosentin, kehon nestemäärän, kehon iän ja tavoitepainon. Mittaustuloksesta selviää mm., tulisiko lihasmassaa lisätä tai rasvamassaa vähentää. Laite myös arvioi, paljonko vatsaontelon sisällä on terveydelle erityisen haitallista viskeraali- eli sisäelinrasvaa. Myös vyötärönympäryksen mittaaminen on tehokas rasvakudoksen sijainnin selvittäjä. Vatsaonteloon kertyvällä rasvalla eli omenalihavuudella on todettu selvä yhteys lisääntyneeseen sydän- ja verisuonitautien vaaraan sekä tyypin 2 diabetekseen.
Näiden tietojen avulla saat ohjeistuksen liikuntaan ja ruokavalioon, ja mittaus motivoi harjoittelussa tai elämäntapamuutoksessa. Parhaimman hyödyn saat säännöllisen seurannan kautta. 

Verenpainemittaus


Kohonnut verenpaine on yleisin sydän- ja verisuonisairaus ja yli viidennes suomalaisista kärsii siitä. Siksi Verenpainetta olisikin hyvä seurata säännöllisesti.

Tervetuloa testaamaan kuntoa! :)

Terveisin, Kuntomaailman väki