tiistai 24. huhtikuuta 2012

Afrotanssi

Heippa!


Molemmat tällä hetkellä esitellyt bloggarimme Kirsi ja Annika ovat kertoneet pitävänsä afrotanssista. Annika kirjoittelikin, että nyt myös Kuntomaailman asiakkaat pääsevät kokeilemaan afrotanssia, kun gambialainen Rakie Janha tulee pitämään ylimääräiset afrotanssitunnit Vivianissa to 3.5., 10.5., ja 24.5. 

Rakie Janha on hurmaava tanssinopettaja.

Mitä afrotanssi on? 

Afrotanssi on afrikkalaisiin perinnetansseihin pohjautuvaa tanssia. Afrotanssin liikekieli vaihtelee paljon sen mukaan, mistä päin Afrikkaa tanssin juuret ovat. Yhteistä afrotansseille on kuitenkin niiden energisyys ja rytmin oleellisuus.

Usein tunneilla on live-säestys rummuilla, mutta afroa voi tanssia myös cd:ltä tulevan musiikin tahtiin. Joka tapauksessa afrotanssissa rytmi on oleellisessa osassa ja se vie mennessään.

Osa afrotansseista sisältää hyppyjä, jolloin aerobinen kunto kohenee. Lisäksi hypyt vahvistavat luustoa. Liikkeet voi toteuttaa myös ilman hyppyjä, joten afrotanssi soveltuu lähes kaikille. Koko selkäranka saa afrotanssissa liikettä. Myös koordinaatio kehittyy tanssiessa. Ja kaikki tämä tapahtuu lähes huomaamatta, sillä afrotanssi on hauskaa! Tervetuloa kokeilemaan! :)



Terveisin, Kuntomaailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti