keskiviikko 28. elokuuta 2013

Jumppastartti auttaa aloittelijan liikkeelle

Kuntomaailman syyslukkarissa on alkanut monta uutuustuntia. Yksi niistä on Jumppastartti. Jumppastarttia pääset kokeilemaan niin Torikeskuksen Naisten Kuntomaailmassa kuin Ahjokeskuksessakin, jonka tunneille ovat tervetulleita niin miehet kuin naisetkin. 

Jumppastartti on kestoltaan 45 minuutin pituinen ryhmäliikuntatunti, jonka tarkoituksena on toimia hyvän mielen ponnahduslautana ryhmäliikuntatuntien maailmaan. Tunnilla tutustutaan jumppatuntien perussanastoon ja -välineistöön sekä liikuntatuntien rakenteeseen käytännössä liikkuen mukavalla 45-minuuttisella matalan kynnyksen perusjumppatunnilla.


Tunti lähtee liikkeelle rauhallisesti alkuherättelyllä, jonka jälkeen lämmittelemme erilaisilla helpoilla askelluksilla kehon ja mielen valmiiksi lihaskunto-osuutta varten. Lämmittelyn aikana tulemme tutuiksi ja sinuiksi askellusten nimiin ja tekniikkaan. Tällä tunnilla ei lämmittelyssä käytetä hyppyjä ollenkaan, vaan jalat pidetään tukevasti maan kamaralla ja liikkeitä lisätään ja varioidaan lempeästi, antaen rauhassa opettelulle mahdollisuuden. Pitkiä koreografioita ei tältä tunnilta löydy, joten muistamista ja mukana pysymistä ei tarvitse jännittää. 


 
 
Lihaskunto-osiossa käymme läpi kehon peruslihasryhmiä opetellen samalla erilaisten välineiden käyttöä lihaskuntotreenissä. Painot pidetään pieninä ja vaihtoehtoja annetaan aina kevyemmälle ja raskaammalle tekemiselle. Lihaskunnossa pyritään ottamaan huomioon myös haasteelliset liikkujat, ja liikkeet ja asennot pidetään yksinkertaisina ja helppoina toteuttaa. 
Neljäkymmenviisiminuuttisen päättää rauhoittelu ja venyttely, käytettyjen lihasryhmien mukaan suunniteltuina.Tunnilla musiikit ovat hyvän mielen musiikkeja, miksattu jumpsutusbiittihurjistelu jätetään suosiolla toisille tunneille. Musiikkeihin on jätetty ajatusvaraa, ja liikkeet on yhdistelty musiikkeihin niin, että muistettavaa ei ole liikaa yhtä kappaletta varten.


Jumppastartti sopii sekä pituutensa että haasteellisuutensa puolesta mainiosti sekä ihkaensimmäiseksi ryhmäliikuntatunniksi, kuin kevyeksi ja perusasioihin palauttavaksi jumpaksi muun treenin oheen. Se käy oivallisesti haastavissa elämäntilanteissa oleville liikkujille, kuten vaikkapa raskaana oleville, leikkauksista toipuville ja  tuki- ja liikuntaelinhaasteiden kanssa painiville. Tunnilla saa kukin olla sellainen kuin on, ja vaihtoehtoja liikkeisiin löytyy tarvittaessa aina.

Tervetuloa iloiseen ja leppeään Jumppastarttiin, nähdään tunnilla!

Anne

tiistai 27. elokuuta 2013

Naisten Kuntomaailman avajaiset

Uudistetun Naisten Kuntomaailman avajaisia vietettiin viime viikon lauantaina 24.8. Tässä  avajaispäivän fiiliksiä.

Alkujärjestelyjä.

Ensimmäisten asiakkaiden odottelua.

Timo Haikaraisen luento keräsi kuulijoita.

Meneillään Fustra-näytetunti, sekä kehonkoostumusmittaus.

Backstage-tunnelmia.

Bailamama esitteli lantionpohjan lihasten toimintaa.


Ryhmäliikuntaohjaajat esittelivät jumppatarjontaa.

Tiskin takana oli tohinaa.

Palautusjuomien maistelua.

Esittelyssä SH'BAM.

Esittelyssä BODYATTACK.

Esittelyssä BODYBALANCE.

Esittelyssä BODYCOMBAT.


Kiitos kaikille osallistuneille! Päivä oli mainio! :)

Terkuin, Kuntomaailman poppoo