maanantai 25. maaliskuuta 2013

1, 2, 3 ZUMBA!

Tässä Kuntomaailman Zumba-ohjaajan Riikan oma tarina rakkaudesta Zumbaan. 


"Zumba, tuo ostosteeveen kautta monelle tutuksi tullut, huiman suosion Suomessakin saavuttanut laji. Muistan kuinka kotona pistin omat zumbapartyt pystyyn keskellä olohuonetta dvd:n kanssa. Se oli hauskaa. Samalla naapuritalon asukkaat saivat varmasti oikein huvittavan shown minun pomppiessani musiikin tahdissa ikkunan edessä.


Moni varmasti on aloittanut tämän ah-niin-koukuttavan lajin kotona dvd:n kanssa, eikä siinä ole todellakaan mitään pahaa. Mikäs sen hienompaa kuin saada kesken tylsän maanantain bileet pystyyn ja vieläpä omassa olohuoneessa! Hiki virtaa, peppu heiluu ja hymy nousee huulille väkisinkin! Olen kuitenkin hieman surullinen heidän puolestaan jotka eivät ,syystä tai toisesta, lähde edes kokeilemaan Zumbaa ryhmän kanssa. Se on vielä paljon ihanampaa kuin dvd:n kanssa treenailu yksikseen. Tiedän ihmisiä jotka eivät halua lähteä julkisesti tanssimaan vaan mieluummin nauttivat Zumban lattarirytmeistä oman kodin turvassa. Mielestäni he menettävät paljon. He menettävät sen yhteenkuuluvuuden tunteen joka tunneilla on. Samoin sen mahtavan tunnelman ja kuuman ilmapiirin.


Muistan kun kävin ensimmäisiä kertoja Zumbatunnilla kuntokeskuksessa. Se oli rakkautta! Olin hikinen, lihakseni huusivat hoosiannaa ja siltikään en olisi halunnut tunnin loppuvan koskaan. Kotona etsin netin ihmeellisestä maailmasta tunnilla soineita biisejä ja jatkoin fiilistelyä vielä pitkään sen jälkeenkin kun hiki oli kuivunut ja naaman punoitus kadonnut. Olin koukussa!


Vaikka ensikohtaamisestani Zumban kanssa on jo vuosien verran aikaa, ei rakkauteni tätä lajia kohtaan ole hiipunut yhtään, oikeastaan se tuntuu kasvavan lisää ja lisää.Viimeisen 1,5-2 vuoden ajan Zumba on ollut osa jokapäiväistä elämääni. Niinä päivinä jolloin en ole ohjaamassa Zumbaa, suunnittelen uusia ohjelmia, katselen netistä muiden Zumbavideoita tai ainakin kuuntelen biisejä mp3 soittimesta kipittäessäni milloin mihinkin. Tuskin viime vuosien ajan on ollut yhtäkään päivää jolloin mielessäni ei olisi ollut tuo Z-kirjaimella alkava rakkauteni.


Vaikka usein olen kuullut veikkailuja siitä, että Zumba olisi vaan joku hetkessä ohi menevä villitys, niin itse en usko siihen pätkääkään. Zumban kipuaminen suosionsa huipulle alkoi kuitenkin jo reilusti yli kymmenen vuotta sitten Alberto ”Beto” Perezin keksiessä vahingossa tämän ihanan ja vauhdikkaan lajin. Beto oli menossa ohjaamaan aerobic tuntia ja ennen tunnin alkua hän tajusi, että ainoa levy joka hänellä oli mukana, oli lattarimusiikkia. Noh, hän ei jäänyt neuvottomaksi ja vaan improvisoi tunnin. Ja mitä tapahtui? Ihmiset olivat innoissaan! Näin sai syntynsä ympäri maailmaa ihmisiä ihastuttanut (ja varmasti vihastuttanutkin) Zumba.
Suosittelisin Zumbaa jokaiselle, niin miehille kuin naisille, nuorille ja vanhoille, tanssia harrastaneille ja heille jotka ovat ennen ottaneet ainoat tanssiaskeleensa baarin hämyisessä nurkassa muutaman siiderituopin tuoman tuen voimin. Zumba on iloinen, hauska ja menevä laji. Tällä tunnilla ei tarvitse osata mitään muuta kuin antaa mennä ja nauttia kuumista lattarirytmeistä. Hetkeksi voi unohtaa ulkona paukkuvan pakkasen ja töissä niskaan huohottavan pomon.

Rakastan ohjata Zumbaa, koska näen heti tämän lajin vaikutuksen ihmisiin. Yleensä niin vakavat ja jopa jäykätkin Suomalaiset alkavat hymyillä ja antavat musiikin viedä. Ei ole tavatonta, että tunnin jälkeen asiakas tulee kyynel silmässään kertomaan miten ihana tunti oli ja kuinka hänen viikkonsa on pelastettu. Täytyy myöntää, että olen itsekkin ollut kerran itkun partaalla kesken Zumba tunnin.

Kun olin käynyt kesällä 2011 Zumba basic 1-koulutuksen, soitin äidilleni ja sanoin että ne olivat elämäni parhaat, iloisimmat ja ihanimmat päivät. Olin väärässä. Ne ihanimmat päivät olivatkin vasta edessä. Elämäni iloisimmat (ja hikisimmät) hetket tunnen kokeneeni Zumban kautta. Niin ohjatessani kuin käydessäni lempiohjaajani tunneilla.


Tulethan sinäkin kokeilemaan tätä valloittavaa lajia? Ja olethan varautunut siihen että jäät koukkuun.. et olisi ainoa.


Let´s ZUMBA!"

Kiitos Riikalle omakohtaisesta tarinasta! :)

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Les Mills -lanseerauspäivä ma 18.3.

Huikean suosion asiakkaidemme keskuudessa saavuttanut Les Mills -ohjelmien lanseerauspäivä järjestetään taas! Ole siis paikalla todistamassa huikeaa spektaakkelia maanantaina 18.3.!! 

Lukujärjestykseen merkityt tunnit ovat aivan normaalisti, Les Mills -tunneilla ohjaajat välittävät uudet ohjelmat tuplamiehityksellä! Huikeeta! :) 

Illan ohjelma siis: 

Naisten Kuntokeskus Vivian, Torikeskus

- klo 15.30  BODYCOMBAT® 55 (Mari T. & Jenny) 
- klo 16.30 BODYPUMP® 85 (Viivi & Niina) 
- klo 17.35 SH’BAM™ 11 (Viivi & Maikku)
(Syke-tunti klo 18.25) 
- klo 19.15 CXWORX™ 10 (Maikku & Niina) 
- klo 19.50 BODYBALANCE® 60 (Niina & Minna) 

Ahjokeskus
- klo 19.25 BODYPUMP® 85 (Iida & Katja) 

Ai minkälaista olis luvassa? No vilkaisehan! ;) 

                                                                 

                                                                   

                                                                                                                                     


Tervetuloa! :) 

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Bailamama Dance

Kuntomaailman Bailamama Women -tuntien ohjelma on vaihtunut hiihtolomaviikolla. Kaikilla Bailamamatunneilla vaihtuvat ohjelmat kolmen kuukauden välein, ja uusi ohjelma kulkee nimellä Dance.

Ohjelmasta riippumatta Bailamamatunnin runko on aina samankaltainen, joten jotain tuttua on tässä uudessakin. Tunti lähtee liikkeelle herättelyllä, jatkuu tanssillisen alkuverryttelyn kautta tasapaino- eli Balance-osioon, kulkee lihaskunnollisen Slow-osion kautta loppulämmittelyyn, Bailarinkibiisiin, rintarangan liikkuvuusharjoitukseen ja rauhallisiin pitkiin venyttelyihin.

Kevään kunniaksi Dance-teemassa on ihanan raikkaita tunnelmia, paluuta 50-luvun amerikkalaisiin laivastotunnelmiin (kevätsiivousta unohtamatta), ja päästäänpä tunnilla tällä kertaa myös viheltämäänkin. Tärkein kantava teema jokaisella Bailamamatunnilla on kuitenkin lantionpohjan lihaksisto, jota muistetaan pitkin tuntia, ja jonka treenaukseen keskitytään lihaskunnollisessa Slow-osiossa ihan erikseen.

Alkuverryttelyosiosta löytyy keväiseen teemaan mahtavasti istuva Christina Aguileran Candyman-biisi, joka on hauskasti hengästyttävä, riemastuttavan keimaileva ja ihanasti twistaava.Venyttelyosio tunnin lopussa on tällä kertaa pyhitetty klassikoille. Ihanan pitkät, rauhalliset venytykset tuovat lempeän lopetuksen railakkaalle tunnille.Uuteen ohjelmaan pääsee tutustumaan viikkotunneillamme, joita löytyy sekä Torikeskuksesta että Ahjokeskuksestakin. Kevään tunnit löydät seuraavasti:

ti-aamuisin klo 9.30-10.25 Torikeskuksen Vivianissa
ke-iltaisin klo 18.30-19.25 Vivianissa, ja
to-iltaisin klo 18.45-19.40 Ahjokeskuksessa

Lisäksi nyt viikolla 10, naistenpäiväviikolla, pääsee Bailamamaan ja Dance-ohjelmaan tutustumaan myös Torikeskuksessa lauantain 9.3. naistenpäivän avoimissa ovissa klo 14-15. Avoimet ovet ovat avoimet kaikille, niin Kuntomaailman asiakkaille kuin muillekin, ja Vivianin tuntitarjontaan pääsee tutustumaan klo 10-16.Lantionpohjan lihaksistosta puhutaan myös lauantaina; klo 13.30-14 ennen Bailamamatuntia. Tervetuloa kuulemaan miksi lantionpohjan lihakset ovat tärkeät, mihin niitä tarvitaan ja kuinka ja milloin niitä kannattaa treenata.

Nähdään tunneilla!
-Anne-Marika ja Annika