keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Les Mills CXWORX™


Vuosi vaihtuu ja Kuntomaailma kasvattaa tarjontaansa jälleen yhdellä Les Mills -perheen tuotteella. CXWORX™ -tunnilla pääset haastamaan keskivartalosi lihakset!

Kyseessä on 30 minuttia kestävä, intensiivinen treeni, jossa vahvistetaan vatsa-, selkä, ja pakaralihaksia dynaamisten lihaskuntoliikkeiden avulla. CXWORX™ -harjoittelu parantaa toiminnallista voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Harjoittelusta on hyötyä niin arkipäivän askareisiin kuin myös muihinkin lajeihin, sillä tunnilla opitaan käyttämään keskivartalon lihaksia oikein. Keskivartalon lihakset tukevat selkärankaa ja lantion asentoa. Niiden hallinta mahdollistaa lihasten oikean toimintatavan ja liikkeiden oikeaoppisen suorituksen. CXWORX™ -harjoittelu auttaa siis ehkäisemään rasitusvammoja - sekä heikkojen ja keskenään epätasapainossa olevien lihasten aiheuttamia selkävaivoja. Tunnilla vastuksena käytetään vastuskuminauhaa (tuubia), levypainoa sekä oman kehon painoa.

CXWORX™ -harjoittelu sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin treenaajille. Liikkeiden haastavuutta on mahdollista keventää tai lisätä useilla erilaisilla vaihtoehdoilla. Tärkeintä olisi opetella tekemään liikkeet oikein, jotta harjoittelusta olisi hyötyä. Onkin suositeltavaa lähteä liikkeelle helpommasta vaihtoehdosta ja pikkuhiljaa lihasten ja tekniikan kehittyessä siirtyä haasteellisempiin liikkeisiin. Ohjaajalta saa aina tulla kysymään neuvoa, jos jokin asia askarruttaa tai haluaa tarkistaa omaa tekniikkaansa. :)

Treeni tehdään motivoivan musiikin tahtiin ja jokaisella kappaleella on oma teemansa:
1. Lämmittelykappale opettaa aktivoimaan keskivartalon lihakset.
2. Haastaa vatsalihakset erilaisilla lankkuliikkeillä ja rutistuksilla.
3. Sisältää toiminnallisia liikkeitä, jolloin useampi lihasryhmä työskentelee samanaikaisesti. Näin kehitetään kehonhallintaa.
4. Keskitytään pakaroihin.
5. Kohteena ovat kyljet ja vinot vatsalihakset.
6. Suuntautuu selkä- ja pakaralihaksiin. Auttaa parantamaan ryhtiä ja kehon lihasten tasapainoa.

CXWORX™ -harjoittelu on sen verran tehokasta, että tuo puoli tuntia riittää vallan mainiosti. Halutessasi voit ennen tuntia tehdä lyhyen aerobisen treenin - esim. Kuntomaailmassa voit osallistua ennen tuntia Step, Syke tai SH'BAM™ -tunnille. CXWORX™ -tunnin jälkeen ei kuitenkaan suositella enää lähtemään salille tai BODYPUMP™ -tunnille...CXWORX™ -tuntien väliin suositellaan lepopäivää, jotta lihakset ehtivät palautua.


Tunnin nimi saattaa kuulostaa hankalalta, mutta liikkeet ovat loppujen lopuksi aika yksinkertaisia. :) Ai mistä se nimi tulee?
C = Core 
X = Cross Training
WORX = TOIMII !

Jälkimmäisen voit todistaa itse tulemalla testaamaan tämän tunnin. Saattaapi olla, että seuraavana päivänä hieman tuntuu nauraminen ja yskiminen! ;)

Tässä vielä tuoreen ohjelman teaserTervetuloa tunneille! :)
t. Niina + Hanna & Marianne