tiistai 24. huhtikuuta 2012

Afrotanssi

Heippa!


Molemmat tällä hetkellä esitellyt bloggarimme Kirsi ja Annika ovat kertoneet pitävänsä afrotanssista. Annika kirjoittelikin, että nyt myös Kuntomaailman asiakkaat pääsevät kokeilemaan afrotanssia, kun gambialainen Rakie Janha tulee pitämään ylimääräiset afrotanssitunnit Vivianissa to 3.5., 10.5., ja 24.5. 

Rakie Janha on hurmaava tanssinopettaja.

Mitä afrotanssi on? 

Afrotanssi on afrikkalaisiin perinnetansseihin pohjautuvaa tanssia. Afrotanssin liikekieli vaihtelee paljon sen mukaan, mistä päin Afrikkaa tanssin juuret ovat. Yhteistä afrotansseille on kuitenkin niiden energisyys ja rytmin oleellisuus.

Usein tunneilla on live-säestys rummuilla, mutta afroa voi tanssia myös cd:ltä tulevan musiikin tahtiin. Joka tapauksessa afrotanssissa rytmi on oleellisessa osassa ja se vie mennessään.

Osa afrotansseista sisältää hyppyjä, jolloin aerobinen kunto kohenee. Lisäksi hypyt vahvistavat luustoa. Liikkeet voi toteuttaa myös ilman hyppyjä, joten afrotanssi soveltuu lähes kaikille. Koko selkäranka saa afrotanssissa liikettä. Myös koordinaatio kehittyy tanssiessa. Ja kaikki tämä tapahtuu lähes huomaamatta, sillä afrotanssi on hauskaa! Tervetuloa kokeilemaan! :)Terveisin, Kuntomaailma

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Bloggaajaesittely 2

Hei!

Olen Annika Hytönen, yksi Kuntomaailman blogin kirjoittajista. Olen ohjannut Kuntomaailmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja kaksi vuotta ja tällä hetkellä ohjaan pilatesta, kiinteytystä, jättipallojumppaa ja zumbaa. Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri, ja sivuaineena olen opiskellut mm. tanssipedagogiikkaa ja liikuntapsykologiaa. Lisäksi olen käynyt erilaisia ryhmäliikuntaan liittyviä koulutuksia, mm. Sportius Pilates -ohjaajakoulutuksen ja tällä hetkellä opiskelen RYT 200 Joogaohjaajaksi. Olen työskennelyt liikunnanohjaajana ja ryhmäliikunnan parissa eri paikoissa 10 vuoden ajan, ja intoa riittää edelleen!


Annika surffaamassa AustraliassaHarrastukseni liittyvät myös liikuntaan, nautin tanssimisesta (varsinkin afrosta ja lattareista, kuten Kirsikin:). Nyt sinullakin on oiva mahdollisuus kokeilla afroa, sillä Kuntomaailman Vivianissa on tarjolla 3 afrotuntia to 3.5., to 10.5. ja to 24.5. klo 19.15-20.15 gambialaisen Rakie Janhan opastuksella. 

Pidän ratsastuksesta ja erilaisista ulkoliikuntamuodoita kuten lumilautailusta ja surffauksesta. Talvikaudella toimin myös Riihivuoressa hiihdonopettajana ja muutamia kesiä olen viettänyt Sveitsissä ratsastuksenopettajana. Liikuntamuodoissa pidän monipuolisuudesta ja tasapainosta; joogan ja pilateksen rinnalla toimii hyvin räväkkä lattaritunti tai hikinen lihaskuntotreeni. Tärkeintä on, että nauttii tekemisestään ja kokee saavansa tunneista/ treeneistä irti sen, mitä tuli sieltä hakemaan.

Muistathan myös kaveripassikampanjamme! Nappaa kaverillesi tiskiltämme passi, ja hän pääsee liikkumaan ilmaiseksi Kuntomaailmassa 2.5. saakka!


Mukavia treenituokioita kaikille blogin lukijoille, tunneilla nähdään:)


Terkuin,
Annika


keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Bloggaajaesittely


Hei!


Olen Kirsi ja olen yksi Kuntomaailman blogin kirjoittajista. Ajattelin kertoa teille, kuka olen ja mitä teen.

Olen Personal Trainer eli henkilökohtainen ohjaaja, ryhmäliikuntaohjaajana, sekä Xtravaganza-terveyskonsultti (Xtravaganza on painonhallintaohjelma). Olen tsempannut, treenannut ja ”piiskannut” Kuntomaailmassa yksilöasiakkaita reilun viiden vuoden ajan. Ryhmäliikuntatunteja olen ohjannut Kuntomaailmassa jo kymmenisen vuotta. Tällä hetkellä ohjaan IISEE-sisäpyöräilyä,  sekä  Step Interval – ja Kiinteytys-tunteja. 

Olen koulutukseltani sekä viestintätieteiden maisteri että fysioterapeutti. Tulin Jyväskylään vuonna -98 haaveenani ryhtyä toimittajaksi. Opiskellessani viestintää innostuin ohjaamaan ryhmäliikuntatunteja, ja ne veivät mennessään. Myös ihmiskehon toiminta rupesi kiinnostamaan, ja niinpä aloitin fysioterapian opinnot. Valmistuttuani tiesin, että juuri liikunta on se oma juttuni, ja voinkin sanoa, että työni on osittain myös harrastus.

Sisälläni asuu edelleen myös pieni toimittaja ja nautin kirjoittamisesta. Pidän myös omaa blogiani, ja voit käydä kurkkaamassa sitä seuraavassa osoitteessa: http://kirsinkuntopiiri.blogspot.com/

Vapaa-aikani vietän tanssien. Erityisesti afro- ja lattarirytmit ovat vieneet mukanaan. Olen vuosien varrella harrastanut myös useita muita lajeja, kuten capoeiraa, joogaa, potkunyrkkeilyä, jne. Haluan pysyä ajan hermolla ja tutustua uusiin lajeihin ja kuntoilumuotoihin, joista nappaan parhaat palat asiakkailleni.

Olen kiinnostunut kaikesta terveyteen, liikuntaan, ravintoon ja hyvinvointiin liittyvistä asioista, ja tulen kirjoittamaan näistä aiheista tässä blogissa. Saan itse liikunnasta iloa ja energiaa, ja haluan välittää sitä myös sinulle! :)

Tämän näköinen kasvo tulee pyrimään täällä blogissa.. :)

Terkuin, Kirsi
tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tervetuloa Kuntomaailman blogiin!


Hei!

Tervetuloa lukemaan Kuntomaailman blogia!

Kuntomaailma on Jyväskylässä sijaitseva monipuolinen ja kuntoilu- ja hyvinvointipalveluja tuottava yritys. Meillä on kaksi kuntokeskusta, joissa molemmissa on kuntosali, sekä ryhmäliikuntatunteja.  
Tulemme postaamaan blogissamme kuntoiluun, ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä juttuja, sekä ajankohtaisia asioita. Blogia ylläpitävät pääsääntöisesti ryhmäliikuntaohjaajamme ja Personal Trainerimme, sekä satunnaisesti myös muut vierailijat.

Tulemme kirjoittamaan tänne viikoittain, joten kannattaa pysyä kuulolla! Vieraile myös www-sivuillamme:


Tervetuloa liikkumaan ja viihtymään joukkoomme!